HP preuzima ArcSighta za 1,5 milijardi dolara

Bez autora
Sep 15 2010

Američka kompanija Hewlett-Packard dogovorila je kupovinu proizvođača sigurnosnog softvera ArcSight za 1,5 milijardi dolara. Ovaj sporazum HP-u će omogućiti kreiranje integrisane sigurnosne platforme za kompanije koja će klijentima omogućiti dodatnu zaštitu njihovih aplikacija, proaktivni nadzor i sigurnosno reagovanje na eventualne pretnje.Sporazum bi trebao biti zaključen do kraja ove godine. Industrijski analitičari ističu da je ovo preuzimanje deo trenda u kojem velike kompanije kupuju manje kompanije zadužene za sigurnosne sisteme, što je odraz porasta važnosti integrisanih sistema tehnološke zaštite.

HP preuzima ArcSighta za 1,5 milijardi dolaraAmerička kompanija Hewlett-Packard dogovorila je kupovinu proizvođača sigurnosnog softvera ArcSight za 1,5 milijardi dolara.

Ovaj sporazum HP-u će omogućiti kreiranje integrisane sigurnosne platforme za kompanije koja će klijentima omogućiti dodatnu zaštitu njihovih aplikacija, proaktivni nadzor i sigurnosno reagovanje na eventualne pretnje.

Sporazum bi trebao biti zaključen do kraja ove godine.

Industrijski analitičari ističu da je ovo preuzimanje deo trenda u kojem velike kompanije kupuju manje kompanije zadužene za sigurnosne sisteme, što je odraz porasta važnosti integrisanih sistema tehnološke zaštite.

Prošlog meseca Intel je kupio kompaniju McAfee, koja se bavi računarskom sigurnošću, za 7,7 milijardi dolara.

HP je prošle nedelje pobedio u nadmetanju s Dellom za kupovinu kompanije koja se bavi pohranom podataka 3Par za 2,35 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik